Welkom op de site van groep 1/2a!

Dit is de groep van meester Yoran (ma-di-do-vrij) en juf Marijke (woe)

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2a.

We hebben allerlei dingen voor jullie verzameld die je in deze tijd thuis kunt doen.
Er zitten ook vast leuke dingen voor jou bij!

Bewegen Creatief
Sportbingo Expressie-idee 
Tsoe Tsjoe Wa  
Thuis in beweging 1  
Thuis in beweging 2  
Thuis in beweging 3 Ontspanning
Online gymlessen KinderYoga
Just Dance Kids 10 sec rustmoment
Team Talento bewegen MindGym
Thuis bewegen  
   
Uitdaging Filmpjes en TV
Smartgames (apps zijn nu gratis te downloaden) Koekeloere
  Meester Freek (Vonk)
Lezen Team Talento
Gratiskinderboek.nl  
De Voorleeshoek Ouders
Digitale boeken voor €0,01  Dagplanning pictogrammen
De verhalen van Pom Pom Structuur aanbrengen
  Tips voor de ouder als leerkracht
   
Kanjertraining  
Thuiswerkpakket 1  
Thuiswerkpakket 2  
Thuiswerkpakket 3  
Thuiswerkpakket 4  
Thuiswerkpakket 5  
   
Rekenen  
Rekenspel met speelkaarten  

 

 

Een aantal weken geleden kregen wij van de Pieten het bericht dat er iets vreemds aan de hand was... Sinterklaas had het idee om zijn baard er af te scheren. Het was te warm met zijn baard in Spanje en hij dacht dat er kinderen bang waren voor zijn baard. De kinderen hebben hem proberen tegen te houden. Wat is Sint nou zonder zijn mooie baard? We hebben een eigen kappersvak geopend en de kinderen hebben zelf baarden ontworpen en zichzelf opnieuw gestyled. Natuurlijk is er ook heerlijk gespeeld in het Sinterklaashuis, de pepernotenbak en hebben de kinderen hun Pietendiploma gehaald in het speellokaal. 

Op 4 december was het dan eindelijk zover... Sinterklaas zou bij ons op school komen. Mocht het niet zo zijn dat hij toch een afspraak had bij de kapper. We zijn Sinterklaas gaan ophalen bij de kapper. Het bleek dat hij zijn baard er niet meer af wilde halen, maar dat hij hem alleen mooi wilde verzorgen. In de klas hebben we wat optredens gedaan voor de Sint en zijn Pieten. 

Het was een geslaagde dag en kijken nu alweer uit naar volgend jaar!

foto’s van dit thema zijn terug te vinden in het fotoalbum van onze groep.

46629EEB C58C 450E AA1E 08E90F66956E

 

Het nieuwe schooljaar is begonnen!

De eerste weken hebben we kennis gemaakt met elkaar. We hebben veel activiteiten gedaan waarin de kinderen met elkaar hebben samen gewerkt. We hebben veel aandacht besteed aan de Kanjertraining. De kinderen weten al goed welke petjes we allemaal hebben op school en herkennen het gedrag dat bij de verschillende petjes hoort. Met elkaar zorgen we ervoor dat we een gezellige en veilige groep zijn. 

We werken met het thema 'agent en boef'. Boef is verschillende keren bij ons in de klas geweest en iedere keer maakte hij er een zooitje van. De kinderen hebben brieven geschreven naar boef om uit te leggen hoe wij dit op school graag anders zien. Met elkaar hebben we afspraken gemaakt die wij belangrijk vinden in onze klas/groep. Boef mag terug komen wanneer hij zich net als de kinderen aan deze afspraken kan houden. De kinderen hebben zelf politie uniformen geknutseld en verschillende andere knutsels gemaakt. Op het schoolplein worden er bekeuringen uitgedeeld door de kinderen (agenten) die zelf een bonnenboekje hebben gemaakt. In de bouwhoek maken we gevangenissen en politiebureaus. In de gymzaal doen de kinderen oefeningen om een echte agent te kunnen worden.

We genieten volop van dit thema!