Welkom op de site van groep 1/2a!

Dit is de groep van meester Yoran (ma-di-do-vrij) en juf Marijke (woe)

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2a.

46629EEB C58C 450E AA1E 08E90F66956E

Het nieuwe schooljaar is begonnen!

De eerste weken hebben we kennis gemaakt met elkaar. We hebben veel activiteiten gedaan waarin de kinderen met elkaar hebben samen gewerkt. We hebben veel aandacht besteed aan de Kanjertraining. De kinderen weten al goed welke petjes we allemaal hebben op school en herkennen het gedrag dat bij de verschillende petjes hoort. Met elkaar zorgen we ervoor dat we een gezellige en veilige groep zijn.

We werken met het thema 'agent en boef'. Boef is verschillende keren bij ons in de klas geweest en iedere keer maakte hij er een zooitje van. De kinderen hebben brieven geschreven naar boef om uit te leggen hoe wij dit op school graag anders zien. Met elkaar hebben we afspraken gemaakt die wij belangrijk vinden in onze klas/groep. Boef mag terug komen wanneer hij zich net als de kinderen aan deze afspraken kan houden. De kinderen hebben zelf politie uniformen geknutseld en verschillende andere knutsels gemaakt. Op het schoolplein worden er bekeuringen uitgedeeld door de kinderen (agenten) die zelf een bonnenboekje hebben gemaakt. In de bouwhoek maken we gevangenissen en politiebureaus. In de gymzaal doen de kinderen oefeningen om een echte agent te kunnen worden.

We genieten volop van dit thema!