Welkom op de site van groep 1/2a!

Dit is de groep van meester Yoran (ma-di-do-vrij) en juf Linda (woe)

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2a.

Op 12 april hebben we met de hele school het lied pasapas gezongen op het plein.Je kon zien dat die dans flink geoefend was in de groepen, want het waren best lastige pasjes allemaal.Na het dansen was er grote trek, want wat hebben de kinderen zitten eten tijdens het koningsontbijt. En 's middags was de laatste drama les met juf Eda en hebben de kinderen hun dans en beweegkunsten laten zien aan de andere kleutergroepen. We zijn tijdens de lessen bezig geweest met kleuren en vormen. Welk gevoel past bij welke kleur en hoe kun je dit laten zien, we hebben boos, blij, verdrietig en bang bewogen. Op 18 april hebben we met de groepen 1 t/m 4 een paasvierig gehad en elke groep heeft iets laten zien tijdens de viering.

Wij hebben als echte zandtovernaars een mooie voorstelling gegeven. Onze zandtekeningen werden op het grote scherm aan alle kinderen die zaten te kijken getoond.

Na het donker komt altijd weer het licht!

Natuurlijk hebben we die dag ook eieren gezocht en een chocolade eitje gegeten.

Daarna kon iedereen gaan genieten van de welverdiende vakantie.

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema kunst.

We hebben als echte schilders en kunstenaars gewerkt in het atelier. Hier hadden we echte kunstenaars kleding aan en klonk er Franse muziek. De kinderen kregen daar alleen de kleuren, blauw, geel en rood en hebben door te mengen zelf allerlei andere kleuren gemaakt.

We hebben als echte zandtovernaars kunstwerken gemaakt en hebben we gewerkt en geleerd over de kunstenaar Wassili Kandinsky. Alle kinderen hebben een stadsgezicht gemaakt. Dit was best een heel werk, want eerst moest er natuurlijk geoefend worden en daarna moest het nog op het echte papier van de kunstweken.

Maar de resultaten zijn er echt naar want ze zijn prachtig geworden.

Ook hoorde we dat Kandinsky op muziek schilderde en dan vooral cirkels maakte en dit hebben we natuurlijk ook gedaan, op papier en op blokken.

Het was een leuk thema, waar we met plezier aan hebben gewerkt.

De afgelopen tijd hebben we gewerkt over het thema winter en wilde dieren. De kinderen hebben kunnen spelen in een iglo en een winterhuis. Ook hebben de kinderen zelf iglo's kunnen bouwen van suikerklontjes en hebben ze gespeeld met nep sneeuw. Niet veel later keken de kinderen vol verwondering naar buiten en zagen zij ├ęchte sneeuw! We hebben toen ontdekt hoe water veranderd in ijs en hoe ijs weer veranderd in water. Ook hebben we de afgelopen periode geoefend met klokkijken en hebben we onderzoekjes gedaan met magneten. U kunt de foto's van deze weken terug vinden in het foto album.