Welkom op de site van groep 1/2b!

Dit is de groep van juf Karin (ma-di-woe-vrij) en juf Petra (do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2b.

We hebben allerlei dingen voor jullie verzameld die je in deze tijd thuis kunt doen.
Er zitten ook vast leuke dingen voor jou bij!

BewegenCreatief
SportbingoExpressie-idee
Tsoe Tsjoe Wa
Thuis in beweging 1
Thuis in beweging 2Ontspanning
Thuis in beweging 3MindGym
Online gymlessenKinderYoga
Just Dance Kids10 sec rustmoment
Team Talento bewegen

UitdagingFilmpjes en TV
Smartgames (apps zijn nu gratis te downloaden)Koekeloere
 Meester Freek (Vonk)
LezenTeam Talento
Gratiskinderboek.nl
De VoorleeshoekOuders
Digitale boeken voor €0,01 Dagplanning pictogrammen
De verhalen van Pom PomStructuur aanbrengen

Kanjertraining
Thuiswerkpakket 1
Thuiswerkpakket 2

Rekenspel met speelkaarten

Het thema ziek zijn is altijd een groot succes, want iedereen is wel eens ziek.

We leren woorden als, dokter, pillen, stethoscoop, spuit, prik, verband en verbinden, wachtkamer, patient, thermometer enz.

De kinderen spelen in de dokerspraktijk, ze zijn dokter, patient of assistent van de dokter.

Er wordt naar de longen geluisterd met de stethoscoop, de temperatuur wordt opgenomen met de thermometer, prikjes worden gegeven en vooral worden er veel pleisters geplakt en verbandjes om gedaan.

We maken onder andere  pilletjes van klei, tellen pillen, leren de letter z van ziek zijn, leren dat je brede en smalle pleisters hebt en sorteren pillen op kleur.

En natuurlijk hoort daar een bezoekje aan het ziekenhuis ook bij.

We zij naar de kinderafdeling geweest en hebben daar een rondleiding gehad.

Ook mochten de kinderen bij elkaar naar het hart luisteren, ademen door een kapje en er is een boek voorgelezen over het ziekenhuis.

Het was een mooi ervaring en we hebben ook een mooi nieuwe dokterskoffer mee gekregen om op school mee te spelen.

Woensdag was het dan eindelijk zover, sinterklaas zou bij ons op school langskomen.

Omdat we dinsdag nog een brief hadden gekregen waarin stond dat sint eerst nog naar de kapper zou gaan, besloten we om hem daar met elkaar te gaan ophalen.

We waren namelijk toch een beetje bang dat hij weer zijn baard zou laten afknippen.

Gelukkig was hij alleen bij de kapper om zijn baard even netjes te laten maken.

Dus kon de sint netjes en wel met ons mee naar school.

Op het plein hebben we hem nog toegezongen en daarna kwam sinterklaas met zijn pieten nog even langs bij ons in de groep.

Ook daar hebben we liedjes gezongen en samen met de pieten nog lekker een dansje gedaan.

En hebben een aantal kinderen een tekening gegeven, een knuffel, een hand of een high five.

Na wat lekkers in de kring  hebben we een spelletjes circuit gedaan met allerlei sint spelletjes, zoals sinterklaasbingo, snoepmemory, pepernoten sjoelen enz.

Daarna ook nog even de gymzaal in voor de pietengym en toen was het alweer tijd voor de lunch.

En na het buitenspelen stond er ineens een grote doos in de klas vol met cadeautjes!

Er was voor iedereen een pakje en de kinderen waren heel blij met de cadeautjes.

Her was een heel gezellige en geslaagde dag.

In het fotoalbum van groep 1/2 b staan foto's van deze dag.

sintfoto karin 1              sintfoto karin 2

We hebben de afgelopen weken gewerkt over het therma vervoer.

Rondom het boek: "bever zoekt zijn huis" hebben we heel wat voertuigen besproken.

Er was steeds een raadsel wat de kinderen mochten oplossen en dan werd duudelijk over welk voertuig we het gingen hebben.

Zo hebben we het gehad over de auto, het vliegtuig, de helicopter, de trein,de motor, de onderzeeboot, de boot, de kameel en natuurlijk de fiets.

De kinderen hebben een échte "trein' gemaakt om net als bever op reis te gaan.

Ook hebben ze een trein gevouwen, en de achtergrond geschilderd.

We hebben vliegtuigjes gevouwen en gekeken hoever deze kwamen als we ze lieten vliegen.

Er kwan nog even een kameel langs en we weten nu dat de kameel twee bulten heeft.

In de gymles waren de kinderen even een vrachtauto die in een doos spulletjes gingen ophalen terwijl ze over van alles moetsen klimmen, kruipen, balanceren enz.

Als afsluiting hebben de kinderen op hun foets of step een parcourtje afgelegd, hun fiets mooi gepoetst en kregen ze allemaal hun fietsdiploma.

karinnov1              karinnov2