Welkom op de site van groep 1/2b!

Dit is de groep van juf Karin (ma-di-do-vrij) en juf Lisa (woe).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2b.

De afgelopen weken zijn we heel hard aan het werk geweest rond het thema kunst.

En wat een echte kunstenaars zijn de kinderen, er zijn heel veel verf schilderijen gemaakt in het atelier.

De kinderen kregen daar alleen de kleuren, blauw, geel en rood en hebben door te mengen zelf allerlei andere kleuren gemaakt.

Ook hebben de kinderen op de lichtbak allerlei zandschilderijen gemaakt en keken we naar verhaaltjes van de zand tovenaar om ideetjes op te doen.

Verder hebben we gewerkt en geleerd over de kunstenaar Wassili Kandinsky, en hebben alle kinderen een stadsgezicht gemaakt. Dit was best een heel werk, want eerst moest er natuurlijk geoefend worden en daarna moest het nog op het echte papier van de kunstweken.

Maar de resultaten zijn er echt naar want ze zijn prachtig geworden.

Ook hoorde we dat Kandinsky op muziek schilderde en dan vooral cirkels maakte en dit hebben we natuurlijk ook gedaan, op papier en op blokken.

Het was een leuk thema, waar we met plezier aan hebben gewerkt.

kunstfoto 1 2b

Deze maand zijn we bezig geweest met het thema wilde dieren in de sneeuw.

De kinderen  hebben allerlei dieren leren kennen zoals, de poolvos, walrus, ijsbeer, poolhaas en rendier. Ze hebben van alles geleerd over deze dieren en allerlei reken en taal activiteiten gedaan rondom deze dieren.In de hal hebben de kinderen gespeeld in de iglo en in de sneeuwbak.

Ook hebben ze van suikerklontjes iglo's gebouwd, wat nog behoorlijk lastig is, maar met doorzetten kom je heel ver!

Witte sneeuwklei was er ook om sneeuwpopjes van te maken, en wat natuurlijk helemaal super was dat we buiten in de echte sneeuw konden spelen en sneeuwpopen maken.

Ook zijn we aan het ontdekken gegaan met magnteen en leren we over de noord en de zuidpool van de magneet.

Een aantal kinderen heeft ontdekt hoe je een poppetje over een doos kan laten "schaatsen"met behulp van een magneet.

Ook de komende week gaan we hiermee nog volop aan het onderzoeken en uitproberen.

En hopen we natuurlijk op nog een echt pak sneeuw

winterfoto karin

Woensdag 5 december was het dan eindelijk zover.....sinterklaas op school!

Op het plein hebben we de sint ontvangen en gelukkig kwamen uiteindelijk de wijs en reis piet ook aan met de reddingsboot.

Wel wat nat, maar gelukkig mochten ze in het kamertje van juf Ellis even opwarmen en drogen.

Daarna kwamen sint en de pieten bij ons in de groep, waar we hebben gedanst, gezongen en natuurlijk hebben we voor de jarige Aiden en Sint lang zal hij leven gezongen.

Het was erg leuk en fijn om de sint even te zien.

Daarna nog even pietngym gedaan en tijdens de gym kwamen er nog 3 kleine pietjes met ons mee doen.

Hierna even wat gegeten en gedronken en daarna met ouders allerlei spelletjes gedaan, zoals: snoep memory, pepernoten sjoelen, pieten ganzebord, sinterklaas bingo, pepernoten telspel en wortel hengelen.

Daarna alweer tijd voor de lunch, even naar buiten en om was deze gezellige sint op school dag alweer.

In het fotoalbum sint 2018 staan foto'van deze leuke dag.

Alweer bijna sinterklaas, dus is er natuurlijk de pietengym!

Waarbij de kinderen allerlei dingen doen en leren die een echte piet ook moet kunnen.

Dus klimmen de kinderen op het dak en gooien cadeautjes door de schoorsteen, balanceren ze over de nok van het dak,

mikken van een afstand cadeautjes in de schoorsteen, klimmen op een touwladder en nog veel meer.

Natuurlijk helpen de kinderen elkaar als het nog een beetje moeilijk is, want niet alles hoeft meteen goed te gaan.

En aan het eind van de les zijn we er uit, de kinderen kunnen sinterklaas best helpen als het nodig is want het oefenen ging hardstikke goed.

pietengym karin

Bij sinterklaas horen natuurlijk ook pepernoten, dus die hebben we donderdag ook gemaakt, samen met de kinderen van groep 6.

Dit was erg leuk om te doen en vrijdag hebben we lekker zitten smikkelen van de zelfgebakken pepernoten.