Welkom op de site van groep 1/2b!

Dit is de groep van juf Karin (ma-di-woe-vrij) en juf Petra (do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2b.

Vandaag kwam de echte politie bij ons langs op school.

De kinderen hadden allemaal vragen bedacht en de twee aardige agenten namen alle tijd op deze vragen te beantwoorden.

We weten nu waar een walkie talkie voor is, hoeveel boeven er zijn gevangen, dat een kogelvrij vest heel zwaar is en nog veel meer.

Ook kwamen ze met hun politieauto bij ons op het plein staan en mochten de kinderen een kijkje nemen in de auto en er zelfs even in gaan zitten.

Natuurlijk ging de sirene en het zwaailicht ook even aan.

En we kregen ook nog allemaal een echte hulp agent pet!

foto karin politie 1       foto karin politie 2

We zijn alweer een paar weken op school en beginnen zo langzamerhand  wat aan elkaar te wennen.

Omdat we zijn gestart met bijna een hele nieuwe groep,  moesten we elkaar vooral eerst even leren kennen.

Dus hebben we veel spelletjes gedaan om de namen te leren kennen en plezier te hebben met elkaar.

Nieuwe kinderen worden goed geholpen en vinden dan ook snel hun plekje in de groep.

Het thema waar we de afgelopen weken mee hebben gewerkt, ging over agent en boef.

Boef is een aantal keer bij ons in de groep geweest en liet dan behoorlijk wat troep achter,..

Dat kon natuurlijk niet, dus hebben we hem een brief geschreven en voor boef regels en afspraken bedacht die in de groep belangrijk zijn.

Zo kwamen we er met elkaar achter dat afspraken er zijn om er samen voor te zorgen dat we ons prettig voelen in de groep  en dat  de klas netjes blijft.

Ook hebben we bonnenboekjes gemaakt en konden de kinderen zich verkleden als agent om buiten bekeuringen uit te delen.

De komende week gaan we het nog hebben over verkeersregels en gaan we dit naspelen op het plein.

Vanaf 2 oktober begint de kinderboeken week met het thema "op  reis" en gaan we veel avonturen beleven.

foto 1 2b sept 1                                        foto 1 2b sept 2