Welkom op de site van groep 1/2b!

Dit is de groep van juf Karin (ma-di-do-vrij) en juf Lisa (woe).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2b.

Op 12 april hebben we met de hele school het lied pasapas gezongen op het plein.

Je kon zien dat die dans flink geoefend was in de groepen, want het waren best lastige pasjes allemaal.

Na het dansen was er grote trek, want wat hebben de kinderen zitten eten tijdens het koningsontbijt.

Sommige kinderen hebben wel 4 broodjes gegeten, het was ook echt heel gezellig.

En 's middags was de laatste drama les met juf Eda en hebben de kinderen hun dans en beweegkunsten laten zien aan de andere kleutergroepen.

We zijn tijdens de lessen bezig geweest met kleuren en vormen.

Welk gevoel past bij welke kleur en hoe kun je dit laten zien, we hebben boos, blij, verdrietig en bang bewogen.

Het was erg leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben gehad tijdens de lessen.

Op 18 april hebben we met de groepen 1 t/m 4 een paasvierig gehad en elke groep heeft iets laten zien tijdens de viering.

Wij hebben een gedicht opgezegd over Jessie, die in bed lag en in het donker allemaal enge dingen dacht te zien, vogelspinnen en spoken. Maar toen het weer licht werd bleek het gewoon het behang te zijn en was het helemaal niet meer eng.

Na het donker komt altijd weer het licht!

Natuurlijk hebben we die dag ook eieren gezocht en een chocolade eitje gegeten.

Daarna kon iedereen gaan genieten van de welverdiende vakantie.

foto karin mei 1                                foto karin mei2

De afgelopen weken zijn we heel hard aan het werk geweest rond het thema kunst.

En wat een echte kunstenaars zijn de kinderen, er zijn heel veel verf schilderijen gemaakt in het atelier.

De kinderen kregen daar alleen de kleuren, blauw, geel en rood en hebben door te mengen zelf allerlei andere kleuren gemaakt.

Ook hebben de kinderen op de lichtbak allerlei zandschilderijen gemaakt en keken we naar verhaaltjes van de zand tovenaar om ideetjes op te doen.

Verder hebben we gewerkt en geleerd over de kunstenaar Wassili Kandinsky, en hebben alle kinderen een stadsgezicht gemaakt. Dit was best een heel werk, want eerst moest er natuurlijk geoefend worden en daarna moest het nog op het echte papier van de kunstweken.

Maar de resultaten zijn er echt naar want ze zijn prachtig geworden.

Ook hoorde we dat Kandinsky op muziek schilderde en dan vooral cirkels maakte en dit hebben we natuurlijk ook gedaan, op papier en op blokken.

Het was een leuk thema, waar we met plezier aan hebben gewerkt.

kunstfoto 1 2b

Deze maand zijn we bezig geweest met het thema wilde dieren in de sneeuw.

De kinderen  hebben allerlei dieren leren kennen zoals, de poolvos, walrus, ijsbeer, poolhaas en rendier. Ze hebben van alles geleerd over deze dieren en allerlei reken en taal activiteiten gedaan rondom deze dieren.In de hal hebben de kinderen gespeeld in de iglo en in de sneeuwbak.

Ook hebben ze van suikerklontjes iglo's gebouwd, wat nog behoorlijk lastig is, maar met doorzetten kom je heel ver!

Witte sneeuwklei was er ook om sneeuwpopjes van te maken, en wat natuurlijk helemaal super was dat we buiten in de echte sneeuw konden spelen en sneeuwpopen maken.

Ook zijn we aan het ontdekken gegaan met magnteen en leren we over de noord en de zuidpool van de magneet.

Een aantal kinderen heeft ontdekt hoe je een poppetje over een doos kan laten "schaatsen"met behulp van een magneet.

Ook de komende week gaan we hiermee nog volop aan het onderzoeken en uitproberen.

En hopen we natuurlijk op nog een echt pak sneeuw

winterfoto karin

Woensdag 5 december was het dan eindelijk zover.....sinterklaas op school!

Op het plein hebben we de sint ontvangen en gelukkig kwamen uiteindelijk de wijs en reis piet ook aan met de reddingsboot.

Wel wat nat, maar gelukkig mochten ze in het kamertje van juf Ellis even opwarmen en drogen.

Daarna kwamen sint en de pieten bij ons in de groep, waar we hebben gedanst, gezongen en natuurlijk hebben we voor de jarige Aiden en Sint lang zal hij leven gezongen.

Het was erg leuk en fijn om de sint even te zien.

Daarna nog even pietngym gedaan en tijdens de gym kwamen er nog 3 kleine pietjes met ons mee doen.

Hierna even wat gegeten en gedronken en daarna met ouders allerlei spelletjes gedaan, zoals: snoep memory, pepernoten sjoelen, pieten ganzebord, sinterklaas bingo, pepernoten telspel en wortel hengelen.

Daarna alweer tijd voor de lunch, even naar buiten en om was deze gezellige sint op school dag alweer.

In het fotoalbum sint 2018 staan foto'van deze leuke dag.