Welkom op de site van groep 1/2b!

Dit is de groep van juf Karin (ma-di-woe-vrij) en juf Petra (do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2b.

Woensdag was het dan eindelijk zover, sinterklaas zou bij ons op school langskomen.

Omdat we dinsdag nog een brief hadden gekregen waarin stond dat sint eerst nog naar de kapper zou gaan, besloten we om hem daar met elkaar te gaan ophalen.

We waren namelijk toch een beetje bang dat hij weer zijn baard zou laten afknippen.

Gelukkig was hij alleen bij de kapper om zijn baard even netjes te laten maken.

Dus kon de sint netjes en wel met ons mee naar school.

Op het plein hebben we hem nog toegezongen en daarna kwam sinterklaas met zijn pieten nog even langs bij ons in de groep.

Ook daar hebben we liedjes gezongen en samen met de pieten nog lekker een dansje gedaan.

En hebben een aantal kinderen een tekening gegeven, een knuffel, een hand of een high five.

Na wat lekkers in de kring  hebben we een spelletjes circuit gedaan met allerlei sint spelletjes, zoals sinterklaasbingo, snoepmemory, pepernoten sjoelen enz.

Daarna ook nog even de gymzaal in voor de pietengym en toen was het alweer tijd voor de lunch.

En na het buitenspelen stond er ineens een grote doos in de klas vol met cadeautjes!

Er was voor iedereen een pakje en de kinderen waren heel blij met de cadeautjes.

Her was een heel gezellige en geslaagde dag.

In het fotoalbum van groep 1/2 b staan foto's van deze dag.

sintfoto karin 1              sintfoto karin 2

We hebben de afgelopen weken gewerkt over het therma vervoer.

Rondom het boek: "bever zoekt zijn huis" hebben we heel wat voertuigen besproken.

Er was steeds een raadsel wat de kinderen mochten oplossen en dan werd duudelijk over welk voertuig we het gingen hebben.

Zo hebben we het gehad over de auto, het vliegtuig, de helicopter, de trein,de motor, de onderzeeboot, de boot, de kameel en natuurlijk de fiets.

De kinderen hebben een ├ęchte "trein' gemaakt om net als bever op reis te gaan.

Ook hebben ze een trein gevouwen, en de achtergrond geschilderd.

We hebben vliegtuigjes gevouwen en gekeken hoever deze kwamen als we ze lieten vliegen.

Er kwan nog even een kameel langs en we weten nu dat de kameel twee bulten heeft.

In de gymles waren de kinderen even een vrachtauto die in een doos spulletjes gingen ophalen terwijl ze over van alles moetsen klimmen, kruipen, balanceren enz.

Als afsluiting hebben de kinderen op hun foets of step een parcourtje afgelegd, hun fiets mooi gepoetst en kregen ze allemaal hun fietsdiploma.

karinnov1              karinnov2

Vandaag kwam de echte politie bij ons langs op school.

De kinderen hadden allemaal vragen bedacht en de twee aardige agenten namen alle tijd op deze vragen te beantwoorden.

We weten nu waar een walkie talkie voor is, hoeveel boeven er zijn gevangen, dat een kogelvrij vest heel zwaar is en nog veel meer.

Ook kwamen ze met hun politieauto bij ons op het plein staan en mochten de kinderen een kijkje nemen in de auto en er zelfs even in gaan zitten.

Natuurlijk ging de sirene en het zwaailicht ook even aan.

En we kregen ook nog allemaal een echte hulp agent pet!

foto karin politie 1       foto karin politie 2

We zijn alweer een paar weken op school en beginnen zo langzamerhand  wat aan elkaar te wennen.

Omdat we zijn gestart met bijna een hele nieuwe groep,  moesten we elkaar vooral eerst even leren kennen.

Dus hebben we veel spelletjes gedaan om de namen te leren kennen en plezier te hebben met elkaar.

Nieuwe kinderen worden goed geholpen en vinden dan ook snel hun plekje in de groep.

Het thema waar we de afgelopen weken mee hebben gewerkt, ging over agent en boef.

Boef is een aantal keer bij ons in de groep geweest en liet dan behoorlijk wat troep achter,..

Dat kon natuurlijk niet, dus hebben we hem een brief geschreven en voor boef regels en afspraken bedacht die in de groep belangrijk zijn.

Zo kwamen we er met elkaar achter dat afspraken er zijn om er samen voor te zorgen dat we ons prettig voelen in de groep  en dat  de klas netjes blijft.

Ook hebben we bonnenboekjes gemaakt en konden de kinderen zich verkleden als agent om buiten bekeuringen uit te delen.

De komende week gaan we het nog hebben over verkeersregels en gaan we dit naspelen op het plein.

Vanaf 2 oktober begint de kinderboeken week met het thema "op  reis" en gaan we veel avonturen beleven.

foto 1 2b sept 1                                        foto 1 2b sept 2