Welkom op de site van groep 1/2b!

Dit is de groep van juf Lucia (ma-di) en juf Karin (woe-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 1/2b.

Woensdag 5 december was het dan eindelijk zover.....sinterklaas op school!

Op het plein hebben we de sint ontvangen en gelukkig kwamen uiteindelijk de wijs en reis piet ook aan met de reddingsboot.

Wel wat nat, maar gelukkig mochten ze in het kamertje van juf Ellis even opwarmen en drogen.

Daarna kwamen sint en de pieten bij ons in de groep, waar we hebben gedanst, gezongen en natuurlijk hebben we voor de jarige Aiden en Sint lang zal hij leven gezongen.

Het was erg leuk en fijn om de sint even te zien.

Daarna nog even pietngym gedaan en tijdens de gym kwamen er nog 3 kleine pietjes met ons mee doen.

Hierna even wat gegeten en gedronken en daarna met ouders allerlei spelletjes gedaan, zoals: snoep memory, pepernoten sjoelen, pieten ganzebord, sinterklaas bingo, pepernoten telspel en wortel hengelen.

Daarna alweer tijd voor de lunch, even naar buiten en om was deze gezellige sint op school dag alweer.

In het fotoalbum sint 2018 staan foto'van deze leuke dag.

Alweer bijna sinterklaas, dus is er natuurlijk de pietengym!

Waarbij de kinderen allerlei dingen doen en leren die een echte piet ook moet kunnen.

Dus klimmen de kinderen op het dak en gooien cadeautjes door de schoorsteen, balanceren ze over de nok van het dak,

mikken van een afstand cadeautjes in de schoorsteen, klimmen op een touwladder en nog veel meer.

Natuurlijk helpen de kinderen elkaar als het nog een beetje moeilijk is, want niet alles hoeft meteen goed te gaan.

En aan het eind van de les zijn we er uit, de kinderen kunnen sinterklaas best helpen als het nodig is want het oefenen ging hardstikke goed.

pietengym karin

Bij sinterklaas horen natuurlijk ook pepernoten, dus die hebben we donderdag ook gemaakt, samen met de kinderen van groep 6.

Dit was erg leuk om te doen en vrijdag hebben we lekker zitten smikkelen van de zelfgebakken pepernoten.

We zijn alweer een tijdje bezig in de klas.

En zijn ondertussen aardig aan elkaar gewend, en weten hoe het gaat in de groep.

De eerste weken zijn we bezig geweest met het thema het letterwinkeltje en hebben van alles gedaan rondom letters.

letters geknutseld en letters "gekocht"in het letterwinkeltje.

Afgelopen woensdag is de kinderboekenweek begonnen met het thema Vriendschap.

De kinderen hebben genoten van een optreden van onze eigen Buurman en Buurman.

foto karin kinderboekenweek

In de groep werken we rond het prentenboek "samen kunnen we alles" Waarin Egel en beer een nieuwe burcht gaan maken voor bever als hij gewond is geraakt. Echte vrienden dus!

We hebben sporen gevonden in de groep( van egel, beer en bever) en een aantal kinderen heeft een beverburcht gemaakt van takken en bladeren. dat was best lastig maar door te proberen en elkaar te helpen is het wel gelukt.

Woorden die we leren zijn onder andere: Burcht, hol, bever, egel, sporen.

Tot de herfst vakantie werken we aan dit thema.

In het fotoalbum kinderboekenweek staan foto's.