Welkom op de site van groep 3!

Dit is de groep van juf Tjitske (ma-di) en juf Linda (woe-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 3.

Groep 3 wenst jullie allemaal een heel gelukkig 2020!

21678739 FDB7 4A32 85C0 6516932BE12321678739 FDB7 4A32 85C0 6516932BE123

In de laatste week voor de kerstvakantie hadden wij niet een gewone gymles in de gymzaal, maar een 'koude' gymles op de ijsbaan in de stad. We hadden allemaal onze warme kleren aangetrokken en zijn in de rij naar de ijsbaan gelopen. Daar kregen we schaatsen te leen, of we trokken onze eigen schaatsen aan. Toen kon het feest beginnen en hebben we heerlijk geschaatst tot we weer naar school toe moesten. Daar hebben we eerst even heel rustig aan gedaan hoor, want we waren echt moe geworden! De foto's van het schaatsen staan in het fotoalbum van groep 3 op deze site.

FC2C3AF7 92D2 4BF4 83DB B16CFA0A6CB9 8626

We hebben met groep 3 een fijne sinterklaasviering gehad. We hebben hem met de groepen 1 tot en met 5 opgehaald bij de kapper. We waren erg bang dat de Sint zijn baard wilde afknippen. Hij had dit in Spanje ook al een keer gedaan. Opgelucht namen we de Sint mee terug naar school. De kapper had de baard alleen gekruld en de puntjes geknipt.

In de groep werd er een stukje voorgelezen, gezongen en gedanst. Dit werd door de Sint en de pieten op prijs gesteld. Vervolgens hebben we een heleboel spelletjes gedaan in een circuitvorm.

Het was een geslaagde dag.

sint

Groep 3 heeft het druk met leren lezen. Dagelijks leren de leerlingen nieuwe letters en oefenen daarmee in een leescircuit. Buiten het lezen om zijn we ook druk bezig om de cijfers tot en met 20 te leren en getalbeelden te ontdekken. We besteden ook hier iedere dag tijd aan.

Ook komt er al een beetje beredeneren bij en meten. Bijvoorbeeld: We hebben een vliegtuig gevouwen en bedacht hoe het kwam dat het ene vliegtuigje verder vloog dan het andere.

We hebben in een rekencircuit alle geleerde dingen herhaald. De komende tijd besteden we aandacht aan het gebruik van het rekenrek.

website