Welkom op de site van groep 3!

Dit is de groep van juf Tjitske (ma-di) en juf Linda (woe-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 3.

Groep 3 heeft het druk met leren lezen. Dagelijks leren de leerlingen nieuwe letters en oefenen daarmee in een leescircuit. Buiten het lezen om zijn we ook druk bezig om de cijfers tot en met 20 te leren en getalbeelden te ontdekken. We besteden ook hier iedere dag tijd aan.

Ook komt er al een beetje beredeneren bij en meten. Bijvoorbeeld: We hebben een vliegtuig gevouwen en bedacht hoe het kwam dat het ene vliegtuigje verder vloog dan het andere.

We hebben in een rekencircuit alle geleerde dingen herhaald. De komende tijd besteden we aandacht aan het gebruik van het rekenrek.

website

Tijdens het thema 'Smakelijk Eten' gaat de Engelse les natuurlijk ook over eten.
De kinderen vinden deze liedjes prachtig en kunnen al heel veel meezingen.

Hier vindt u de liedjes:

vegetable song

Fruit Market

In de klas zijn we dagelijks bezig met zingen en de kinderen gaven aan dat ze ook thuis graag de liedjes willen luisteren, zingen en/of laten horen.
Wij zullen elke maand een berichtje op de website plaatsen met de liedjes waar we op dat moment mee bezig zijn.

De liedjes van de dagelijkse muziekles kunnen we helaas niet met een link plaatsen, omdat deze site is  afgeschermd en de liedjes verder niet op internet te vinden zijn.
Maar we zullen de teksten plaatsen, want die kennen de kinderen al heel goed!

De Boekenkast

In de kast staat een boek, en een boek en een boek.
In de kast staat een boek, met de naam die je zoekt.

En dan boek heeft een naam, MAAN, ROOS, MIS,
Ja een boek is een vriend want hij staat voor je klaar

Slaapliedje LEES

‘s Avonds laat als iedereen slaapt