Schermafbeelding 2018 12 22 om 19.11.48 

Welkom op de site van groep 4!

Dit is de groep van juf Sandra (ma-woe) en juf Marijke (do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 4.

Een bezoek aan Urban Hole Academy aan de Klaas Duitstraat in Den Helder. 

Wat een belevenis en dat alles helemaal zelf georganiseerd door Niek, een van onze leerlingen. Eerst heeft Niek ons alles uitgelegd over freerunning in zijn spreekbeurt en daarna mochten we zelf aan de gang. 

Na een uur springen, klimmen en klauteren was iedereen doodop en gingen we voldaan terug naar school. 

Voor ieder die zelf nog eens aan de bak wil, kijk op de website van de vereniging. Op speciale tijden op de woensdag, zaterdag en zondag kun je er terecht om te trainen. Er worden dan geen lessen gegeven. 

Freerun

Meer foto’s van onze sportieve uitspatting vind je in ons fotoalbum.

Als start van het thema klein kregen we een gastles van meester Marcel van de Helderse Vallei. Na een inleidend praatje gingen we meteen aan de slag. Ieder groepje ging gewapend met een loeppotje naar buiten op zoek naar een klein beestje en klein stekje. 

Eenmaal terug in de klas stonden de microscopen al klaar om onze vondsten eens goed te bekijken. Wat bijzonder, de meesten van ons hadden nog nooit met een microscoop gewerkt. Na afloop werden de beestjes natuurlijk weer voorzichtig losgelaten in de natuur. 

Komende periode werken we verder aan dit thema met o.a. handvaardigheid, een circuit en een afsluitend bezoek aan de Helderse Vallei. Te zijner tijd kunt u ook hierover een verslagje lezen op onze website. 

GastlesGastles1

(Kijk voor meer foto’s in ons fotoalbum)

Ons optreden in Ten Anker. 

Op maandag 18 maart heeft groep 4 een optreden gegeven voor de bewoners van Ten Anker. 

We hebben speciaal voor deze gelegenheid gezocht naar de liedjes van vroeger, zodat de bewoners lekker mee konden zingen. En gezongen werd er! In de maneschijn….., zag twee beren…., hoofd schouders knie en teen…., in Holland staat een huis…, zakdoekje leggen……. 

Op het einde werden er zelf verzoeknummers aangevraagd. Na een lekker glas limonade en een snoepje gingen we weer terug naar school. 

Wat een heerlijke ochtend, wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

 

Ten Anker

Slapen doen we allemaal en ook nog eens elke dag!

Afgelopen periode hebben we ons gedurende de taallessen bezig gehouden met het thema slapen. We leerden synoniemen voor het woord slapen (dutten, maffen, dommelen, snurken, knikkebollen…) en ook allemaal uitdrukkingen die met slapen te maken hebben (een dutje doen, met het verkeerde been uit bed stappen, daar kom ik mijn bed niet voor uit, daar lig ik niet wakker van….). Ook leerden we over verschillende slaapplekken, de kinderen namen foto’s mee van hun eigen slaapplekje. We hebben gepraat over smoesjes om niet te hoeven slapen, over dromen en ga zo maar door.

Daarnaast zijn wij ook op een creatieve manier met het thema aan de slag gegaan. We maakten een dromenvanger, een bedje voor onze knuffel, een wekker en heerlijke taartjes/snoepjes voor de droomboom. Want, zo zegt het liedje van de droomboom “ in onze achtertuin staat een heel bijzondere boom, met daarin aan het hoogste takje een lekker gebakje, chocolaatje of een dropje”.

Als school zijn wij bezig met een project van Triade. Vorig jaar stond muziekonderwijs centraal, dit schooljaar is drama aan de beurt. Ook met onze drama lessen hebben we gewerkt met het thema slapen. We hebben wat af gedroomd in deze lessen en leerden hoe wij dat allemaal konden uitbeelden. Het project werd afgesloten met een presentatie aan de groepen 3 en 5.

We hebben erg genoten van dit geslaagde thema en niet minder belangrijk, we hebben er ook veel van opgestoken!

IMG 1466

Kijk voor foto’s in ons fotoalbum.