Schermafbeelding 2018 12 22 om 19.11.48

Welkom op de site van groep 4!

Dit is de groep van juf Loraine (ma-di) en juf Sandra (woe-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 4.

Ons optreden in Ten Anker.

Op maandag 18 maart heeft groep 4 een optreden gegeven voor de bewoners van Ten Anker.

We hebben speciaal voor deze gelegenheid gezocht naar de liedjes van vroeger, zodat de bewoners lekker mee konden zingen. En gezongen werd er! In de maneschijn….., zag twee beren…., hoofd schouders knie en teen…., in Holland staat een huis…, zakdoekje leggen…….

Op het einde werden er zelf verzoeknummers aangevraagd. Na een lekker glas limonade en een snoepje gingen we weer terug naar school.

Wat een heerlijke ochtend, wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Ten Anker

Slapen doen we allemaal en ook nog eens elke dag!

Afgelopen periode hebben we ons gedurende de taallessen bezig gehouden met het thema slapen. We leerden synoniemen voor het woord slapen (dutten, maffen, dommelen, snurken, knikkebollen…) en ook allemaal uitdrukkingen die met slapen te maken hebben (een dutje doen, met het verkeerde been uit bed stappen, daar kom ik mijn bed niet voor uit, daar lig ik niet wakker van….). Ook leerden we over verschillende slaapplekken, de kinderen namen foto’s mee van hun eigen slaapplekje. We hebben gepraat over smoesjes om niet te hoeven slapen, over dromen en ga zo maar door.

Daarnaast zijn wij ook op een creatieve manier met het thema aan de slag gegaan. We maakten een dromenvanger, een bedje voor onze knuffel, een wekker en heerlijke taartjes/snoepjes voor de droomboom. Want, zo zegt het liedje van de droomboom “ in onze achtertuin staat een heel bijzondere boom, met daarin aan het hoogste takje een lekker gebakje, chocolaatje of een dropje”.

Als school zijn wij bezig met een project van Triade. Vorig jaar stond muziekonderwijs centraal, dit schooljaar is drama aan de beurt. Ook met onze drama lessen hebben we gewerkt met het thema slapen. We hebben wat af gedroomd in deze lessen en leerden hoe wij dat allemaal konden uitbeelden. Het project werd afgesloten met een presentatie aan de groepen 3 en 5.

We hebben erg genoten van dit geslaagde thema en niet minder belangrijk, we hebben er ook veel van opgestoken!

Kijk voor foto’s in ons fotoalbum.

Woensdag 30 januari kregen wij bezoek van een mevrouw van de bibliotheek. Zij vertelde ons eerst dat er verschillende soorten boeken zijn (prentenboeken, informatieboeken…).

Daarna werden wij voor gelezen uit het prentenboek “Bang mannetje” op de hele gewone “analoge manier”. Daarna keken we op het digibord naar hetzelfde prentenboek, maar dan op de “digitale wijze”. Bang mannetje kreeg van de heks een pompoen mee om aan de toverboom te geven. Op dat punt werd het beeld stil gezet.

De kinderen kregen een kleurplaat (weer een papieren versie) met daarop pompoenen. Nadat de plaat was ingekleurd, gebeurde er iets bijzonders. Met behulp van een app op de Ipad gingen onze gekleurde pompoenen dansen op het papier. Dat heet met een moeilijk woord augmented reality (ook wel afgekort AR).

Zoiets hadden we nog nooit gezien. Wat hebben we genoten van deze les!

Bang mannetjeBang mannetje 1

(Kijk voor meer foto’s in ons fotoboek)

Vandaag hebben we met elkaar geproost op het nieuwe jaar.

We hebben ''champagne'' gedronken uit echte champagne glazen!

Daarna hebben we vakantiebingo gespeeld. Bijna iedereen had bingo!