Welkom op de site van groep 4!

Dit is de groep van juf Sandra (ma-woe) en juf Marijke (do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 4.

Trommelen op allesbehalve een trommel, djembé of drumstel, overal komt muziek uit. Dat heeft groep 4 ervaren en laten horen. Docent Louis Carlebur van Triande bezocht onze groep met emmers, olievaten, pannen, stokken en drumstokken. De groep met in drieën verdeeld. Iedere groep speelde zijn eigen ritme (vaak ondersteund door woorden als bijvoorbeeld si-naas-a-ppel-peer) ieder op een eigen instrument.

Wat klonk het goed. Het was een les waar we met z’n allen erg van genoten hebben.

Kijk voor meer foto’s en het filmpje in ons fotoboek “Rhythm and trash”.

7cb0993f 4a42 478f 93b9 35bdd52198e441d0cd08 6ae8 4218 8b07 de338b02d2e39898f122 5560 4c60 8f91 9ebbed1fc0a9

Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vindt. Alles gekregen van die lieve Sint.

En wat vonden wij in ons schoentje, een mooi potlood met gum en een lekker zakje met pepernoten.

De kinderen waren er erg blij mee en begonnen meteen lekker te snoepen van de nootjes. Een goed begin van de dag!

Een paar dagen later had Sint nog iets voor ons in petto. Een mooie bal om mee op het schoolplein te spelen, met een mooi gedicht erbij.

Lieve kinderen van groep 4

Wat deden jullie laatst met gym een leuk spel
Ja echt, wij zagen het wel
Dat spel met de tafel en de bal in het rond
Er was niemand die er naast stond
Daarna op het plein
Speelden jullie verder, fijn!
Maar een goede bal was er niet
Dus, zei onze sportieve piet
Sint koop een bal voor groep vier
Dan hebben ze steeds veel plezier!
Maar let op, wees er wel zuinig op,
Raak hem niet kwijt, helemaal top!

Sint en de sportieve piet.

image0image0image0

kopgroep bibliotheek

Speuren in de bieb.

Lezen is leuk, maar ook erg belangrijk. In de eerste schooljaren is al een stevige basis voor het lezen gelegd en in groep 4 gaan we daar natuurlijk mee verder. Om steeds beter te kunnen lezen moet je leeskilometers maken, veel boeken lezen dus. Nergens vind je meer boeken als in de bibliotheek en de bibliotheek is ook nog eens gratis voor kinderen. Maar hoe vind je nu tussen al die boeken de boeken die passen bij je leesniveau en interesse?
Een bezoekje aan de bibliotheek heeft ons hierover veel duidelijk gemaakt.
We hebben geleerd waar we moeten zoeken en wat al die plaatjes op de ruggen van de boeken betekenen. Een medewerkster van de bibliotheek las steeds een stukje voor uit een boek en wij moesten het genre van het boek raden. Daarna probeerden we aan de hand van uitgedeelde kaartjes boeken zoeken. Met behulp van een vragenlijst leerden we, kijkend naar de kaft van het boek, er achter te komen waar het boek over gaat. Als je denkt een leuk boek gevonden te hebben is het belangrijk te weten of het boek niet te moeilijk voor je is. Een tip die we hiervoor kregen, lees de eerste bladzijde, staan daar meer dan 5 woorden in die je moeilijk vindt, kies dan een ander boek.
Tot slot zochten we allemaal een boek uit om mee te nemen naar school.
Een leuk en leerzaam bezoek.

(kijk voor meer foto's in ons fotoboek)

Dit zijn onze mooie lampionnen.

We hebben er met veel plezier aan gewerkt.