Schermafbeelding 2018 12 09 om 20.12.49

Welkom op de site van groep 6!

Dit is de groep van juf Karin (ma-di), juf Mariƫlle en Juf Loraine (woe-do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 6.

Dit jaar mochten de kinderen voor het eerst lootjes trekken. Op vrijdag 16 november was het dan zover. We gingen lootjes trekken met de klas, dit was best een beetje spannend.

Op woensdag 28 november hebben we met de klas een zweedsloopspel gespeeld. De kinderen moesten in 2-tallen vragen beantwoorden over en rondom het thema Sinterklaas. Bij iedere vraag hoort een letter en als je al die letters gevonden hebt is het tijd om te puzzelen. Het woord werd door 4 kinderen geraden; Sinterklaasliedje. Die liedjes kwamen gelijk goed van pas. We mochten namelijk onze schoen zetten.

Onze schoenen werden gevuld met pepernoten. Maar die konden we natuurlijk ook zelf maken. Samen met beide kleutergroepen hebben wij pepernoten gebakken. En wat was dat leuk! De volgende dag hebben we ze uitgedeeld bij de kleuters en natuurlijk ook zelf even geproefd. Ze waren heerlijk!

Tot slot de Sinterklaasviering. De kinderen hebben onwijs hun best gedaan om een mooie surprise en een gedicht te maken. Het was bijna zonde om de surprises open te maken en de cadeautjes eruit te halen. Ook hadden we die dag pietengym en kwamen zelf Sinterklaas en zijn Pieten even kijken bij de gymles. Het was een zeer geslaagde dag!

De foto's van de Sinterklaas periode kunt u vinden in ons fotoalbum.

Afgelopen woensdag hebben de kinderen tijdens de rekenles geleerd wat 1m2 is. We hebben de volgende vraag behandeld: hoeveel kinderen kunnen er in 1m2 staan? De schattingen liepen behoorlijk uiteen van 9 kinderen tot wel 20 kinderen. Op de foto ziet u hoeveel kinderen er in 1m2 kunnen staan.

Hoi allemaal,

wij hebben vandaag een workshop van Triade gekregen over geheimschrift. We hebben verschillende proefjes gedaan om te ontdekken hoe je onzichtbare letters terug kunt toveren. Dit kan met een speciaal middeltje, maar het recept van dit middeltje verklappen we niet. Ook hebben we voor elkaar een geheime brief geschreven. Het was een leuke en leerzame workshop.

Geschreven door Neomi

Foto's van de workshop staan in ons fotoalbum