Welkom op de website van groep 7!

Dit is de groep van juf Marina (ma-woe) en meester Peter (do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 7.

Woendag 5 juni vond de sportdag voor de groepen 3 t/m 8 plaats. Hoewel het weer niet echt meezat, was het een geslaagde dag met veel sportactiviteiten. Dank aan vele ouders en  ROC-studenten voor hun hulp!

DSC 7482

Vrijdag 12 april hielden we de jaarlijkse koningsspelen. Na de gezamenlijke opening met het pasapas-lied en het ontbijt in de klas, gingen we in gemengde teams lekker voetballen en trefballen op het plein. Het was een superleuke dag!

IMG 1119       IMG 1120

Donderdag 21 maart gingen we met groep 7 en 8 naar het Van Gogh museum. De busreis duurde lang, maar het was gezellig. De leerlingen werden in vier groepen verdeeld. Elke groep kreeg een rondleider. De rondleider vertelde hoe Vincent leefde en wat voor schilderijen hij maakte. De leerlingen mochten vragen stellen aan de rondleider. In sommige groepjes werd er een schets gemaakt voor een schilderij. En de leerlingen mochten dingen opschrijven die ze al wisten van Vincent van Gogh. In het museum kon je veel leren over Vincent van Gogh en over zijn schilderijen.
Bijna niemand van groep 7 en 8 wist dat Vincent meer dan 2000 brieven heeft geschreven. En de leerlingen wisten ook niet dat Vincent de gezichten van de aardappeleters als aardappelen had geschilderd.
De meeste leerlingen vonden het interessant, maar sommigen vonden het saai.
Toen het einde was aangebroken gingen we weer terug naar school. Ook de terugreis was leuk.
Geschreven door Rosalie.

Hier wat meningen van kinderen van groep 7, opgeschreven door Bart:
- Ik vond het leerzaam.
- Ik vond vooral de busrit leuk.
- Ik vond het saai.
- Ik vond het leuk. Doordat iemand over Vincent vertelde, ben ik anders naar de schilderijen gaan kijken.

site van gogh 1                                                         site van gogh 2

Later dan eerst gepland kwam mevrouw Wilms van de biep donderdag 14 maart ons gewonnen boek brengen. Alle opdrachten van '1 tegen allen' hadden we goed gedaan. En het belangrijkste was dat we met veel plezier gewerkt hebben aan alles wat met boeken te maken heeft. Zo hebben kinderen pizza's gebakken (receptenboek), een interview gehouden met meester Peter over zijn lievelingsboek, een rap gemaakt, enz., enz.
't Was een geslaagd projekt!