Welkom op de site van groep 8!

Dit is de groep van juf Marina (ma-woe) en meester Peter (do-vrij).

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes, filmpjes en foto's van groep 8.

Op schoolkamp.

De vertrekdag.
We gingen ongeveer 9.00 uur weg, op weg naar het zwembad de Waterhoorn in Hoorn. We waren er ongeveer om 10.00 uur.
Er was een grote glijbaan met lichtjes er was een wildwaterbaan en buitenzwembad en een paar bubbelbaden en strooming. Later om ongeveer 12.00 uur gingen we verder met onze tocht naar de Gouwe Stek in Enkhuizen. We waren er relatief best vroeg. We waren er ongeveer om 12.30 uur en toen gingen we maar spelen want we konden er pas officieel om 15.00 uur in. Maar ze waren al eerder klaar, dus we mochten er eerder in, om ongeveer 14.30 uur. En het was best groot en toen gingen wel wat kinderen hun bedden opmaken. Ongeveer om 17.30 gingen we eten en we aten pasta met rode saus. Het eten was best lekker en later na het eten gingen we om 20.30 uur naar het bos. We deden het douanespel.
Het was best donker en ook wel een beetje eng .

De tweede dag.
We gingen ongeveer om 9.00 uur eten en even later gingen we naar het Zuiderzeemuseum. Het was 45 minuten lopen en het duurde best wel lang. Maar we waren er om 13 uur en toen konden we bijna gelijk aan boord. Even later kwamen we aan bij het Zuiderzeemuseum en toen werden er groepjes gemaakt en we kregen opdrachten. En er was een simulatie dat je op het eiland Marken zit en de dijken breken door in 1916 en je mocht maar een ding mee naar boven nemen, want dan ging je echt bedenken wat je nodig hebt.
En toen iedereen alle opdrachten had gedaan gingen we naar een snoepwinkel en de spelletjes op het plein. En later gingen we terug naar de boot en op weg naar het huisje.
En toen gingen we alles klaarzetten voor het gourmetten.
En even later werd de zoveelste gourmetplaat er in gedaan en toen viel alle elektriciteit uit. Maar later gingen we alsnog gourmetten. En na het eten gingen we de bonte avond doen.
Als eerst hadden we Bart en Cas met de intro en toen waren Darnell en Karsten met zingen. En toen Jenna en Britt met zingen en toen hadden we Marnix en Damiën met dansen. En later even DJ en daarna hadden we Danique en Djamila met dansen.
En daarna Dominique, Rosalie, Naomi, Romy en Reece met een quiz en daarna meester en juf met een of ander vragenspel.
En daarna een beetje muziek. Wat kinderen bleven lang op en we moesten de volgende morgen vroeg opstaan, dus dat werd nog wat.

De vertrekdag naar huis.
We moesten klaar zijn om 8.00 uur en toen zat je aan tafel voor het ontbijt. Om 10.00 uur gingen we naar het belevenissenbos. Ongeveer om 10.30 waren we daar en om 14.00 uur gingen we naar de patatzaak voor patat. En we gingen weer weg om 14.30 uur. We waren thuis om 16.20 uur.
En toen was kamp voorbij.

Geschreven door Marnix.

foto kamp 1            foto kamp 2

Hier de inhoud van de gehouden informatieavond groep 8; 10 september ’19.

• Opening.

• Even voorstellen.

• Werkwijze in de klas.
          - Niveaus.
          - Coöperatieve werkvormen.
          - Geen slaaf van de methode.
          - Beeldende vorming.
          - Boekbespreking, spreekbeurt, werkstukken. Gym.
          - Groepjes en wisselen daarvan.

• Zaken lopende het jaar.
          -Taken.
          - Kamp.
          - Musical.
          - Microkrediet / bekostigen afscheidsfeest.
          - Jaarboek.
          - (Bezoek HVC 8 november).

• Schoolkamp.
          - Leiding, programma.
          - Film, medicijngebruik.

• Schoolkeuze.
          - Overzicht V.O.
          - Gesprekken vanaf 11 november.
          - Definitieve’ adviesgespekken vanaf 24 februari.
          - Inschrijven V. O. in maart. (Schagen uiterlijk 16 maart).
          - IEP-toets 15 en 16 april.
          - Scholen aan Zee: Info-avond Lyceum 16 en 29 okt.
          - Info-avond Juniorcollege 30 okt.
          - Doe-middag in november.
          - Open avonden in januari.

(https://www.devogids.nl)

• Verder.
          - Huiswerk op bord, parro en op de kalender op de site.
          - Leerlingenraad.
          - Kinderen bij oudergesprekken.

• Vragen?

• Sluiting.
          - Wel thuis.
          - Kijkwijzer / bereikbaarheidsformulier.

De eerste weken groep 8 zitten erop! Twee weken waarin we de taal- en rekenboeken niet op de tafels hebben gehad. We hebben wèl intensief de rekentafels herhaald en zijn er druk mee aan het oefenen. Ook hebben we gewerkt met breuken en hebben we een vakantieverhaal geschreven.
We hebben vooral veel tijd gestoken in de Kanjertraining om meteen te werken aan een goede sfeer in de klas. Dat is de basis voor een fijn jaar. Dit handenwerkstuk is hier een uiting van.

handenfoto 8

Britt, Jenna en Bart schrijven dit over het nieuwe schooljaar:
Het schooljaar is weer aangebroken. Leuke dingen te doen, zoals kamp, musical, slapen op school en nog meer leuke activiteiten. Ook gaan we dit schooljaar weer veel nieuwe dingen leren. Weer een leuke juf en meester en een klas met twee nieuwe kinderen. Helaas wel weer hetzelfde lokaal, maar dat maakt niks uit, want de lessen zijn wel anders. Telkens een stapje verder naar het voortgezet onderwijs en naar je droomberoep. Maar eerst groep 8 afmaken en genieten van je klas.

We hebben deze weken leuke spelletjes gedaan en we hebben gepicknickt in het park. We konden ons opgeven voor damles en een typecursus. Ook de luizencontrole is weer geweest. En het echte werken is weer begonnen!